Vredesprijs voor Jesuit Refugee Service Syrië

Beeld: Screenshot van de website jrsmena.org

31 maart 2014

De Pax Christi International Vredesprijs 2014 is toegekend aan de Jesuit Refugee Service (JRS) Syrië. Pax Christi kent de prijs toe voor de grote inzet van JRS bij het verstrekken van noodhulp aan het Syrische volk sinds het uitbreken van de oorlog.

Nadat in 2011 de gewelddadigheden in Syrië uitbraken, richtte JRS Syrië zich op het geven van noodhulp aan vluchtelingen. De organisatie verleent ook medische zorg en organiseert educatieve activiteiten om een vreedzame samenleving te bevorderen tussen mensen met verschillende religieuze achtergronden. Fundamenteel voor de missie van JRS Syrië is de educatieve en psychosociale steun die wordt verleend aan duizenden kinderen en vrouwen.

JRS Syrië maakt deel uit van een katholieke organisatie die tot doel heeft bijstand te verlenen en op te treden als pleitbezorger van vluchtelingen en andere gedwongen ontheemden. JRS heeft hulpprogramma’s in meer dan 50 landen, en biedt ondersteuning aan vluchtelingen in kampen en steden, ontheemden in eigen land en asielzoekers in steden en detentiecentra.

De prijs wordt gefinancierd door het kardinaal Bernardus Alfrink Vredesfonds en wordt sinds 1988 jaarlijks uitgereikt. Dit fonds lauwert individuen en organisaties die zich inzetten voor vrede, rechtvaardigheid en geweldloosheid in verschillende delen van de wereld. De prijs wordt plechtig overhandigd op 8 juni 2014 in Sarajevo, tijdens het International Peace Event.

www.jrsmena.org
Lees het hele persbericht van Pax Christi International

Schrijf je in voor de nieuwsbrief