Voorkom conflicten door klimaatverandering te beperken

Beeld: Piet Halma

7 februari 2019

Scholieren en studenten protesteren vandaag in Den Haag. Ze zijn bang voor de gevolgen van de opwarming van de aarde. En terecht. Klimaatverandering verergert conflicten wereldwijd. Regeringen en bedrijven moeten hun verantwoordelijkheid nemen en in actie komen om de opwarming van de aarde én de voedingsbodem voor conflicten te beperken. Op 10 maart is er nog een groot protest: de klimaatmars in Amsterdam. PAX loopt mee. Jij ook?

Extreem weer, overstromingen en hittegolven zorgen voor schaarste van schoon drinkwater, natuurlijke hulpbronnen en voedsel. Dit werkt conflicten in de hand. Het is van groot belang dat de uitstoot van broeikasgassen zo snel mogelijk wordt teruggedrongen en dat er voldoende maatregelen worden getroffen om mensen, wereldwijd, te beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering. Zowel burgers, bedrijven als overheden hebben hierin een rol te spelen.

In 2015 spraken 195 wereldleiders in Parijs af om de opwarming van de aarde  te beperken tot 2 graden. Het streven is zelfs om onder de 1,5 graad opwarming te blijven. Dit gezien de ongekende gevolgen van de temperatuurstijging op de biodiversiteit en de mensheid. PAX staat achter het klimaatakkoord van Parijs en roept iedereen op om verantwoordelijkheid te nemen en zich te houden aan de afspraken die hierin gemaakt zijn.

Lees hier alles over de klimaatmars van 10 maart.

Steun ons vredeswerk en onze activiteiten

Word donateur van vredesorganisatie PAX of steun ons met een eenmalige bijdrage. Iedere gift is hard nodig en waarderen wij enorm. Bedankt!