Reactie minister Blok op onze e-mailactie

27 juni 2019

Duizenden mensen hebben aan onze actie meegedaan en minister Blok opgeroepen Rusland ter verantwoording te roepen vanwege de verschrikkingen in het Syrische Idlib. Naar aanleiding van deze e-mailactie heeft hij gereageerd op Twitter.

 

Zeggen dat de bombardementen zouden moeten stoppen is niet genoeg. Daarom hebben we ook samen met 13 andere betrokken maatschappelijke organisaties (Amnesty International, CCSD Europe, Cordaid, Free Press Unlimited, Hivos, Peace SOS, Save the Children, Stichting Female Journalist Network, Syria Legal Network, Syrische Comité in Nederland, Tear, VluchtelingenWerk Nederland en WO=MEN), minister Blok opgeroepen om de Russische ambassadeur te ontbieden.

#stopbombingidlib

Daarnaast hebben we vandaag, donderdag 27 juni, samen met betrokken Syriërs een stil protest gehouden voor de deur van de Russische ambassade in Den Haag.

Deze actie is onderdeel van de online campagne #StopBombingIdlib. Jij kunt ook meedoen!

Maak een foto van jezelf met de #StopBombingIdlib-afbeelding, gebruik de hashtag #StopBombingIdlib in je tekst en deel deze op je social media. Kijk op Facebook, Twitter of Instagram voor meer inspiratie. De afbeelding kan je hier downloaden.

Lees ook Bellen met Idlib: Zwarte dinsdag

Schrijf je in voor de nieuwsbrief