PAX Vieren voor Vredesweek 2018 nu beschikbaar

24 mei 2018

Om in de Vredesweek een passende kerkelijke viering te maken, kun je nu al het 24 pagina tellende magazine PAX Vieren bestellen. Het thema van de Vredesweek is ‘Generaties voor vrede’ en de oecumenische redactie geeft suggesties voor vieringen in de Vredesweek van 15 t/m 23 september 2018.

Aan de hand van het oecumenisch bijbelleesrooster van die beide zondagen reiken we gebeden, liederen, een beeldmeditatie en een nieuwe psalm aan.

Een centrale tekst komt uit het Marcus evangelie, hoofdstuk 9, vers 24  ‘Ik geloof. Kom mijn ongeloof te hulp.’ Het is een uitroep van een radeloze vader die het beste wil voor zijn zoon en zich niet begrepen voelt door de apostelen. Zowel Bram Grandia als Christianne Karrer nemen deze tekst als uitgang voor hun bijdragen. Daarnaast worden de lezingen uit de Jakobus brieven nog nader uitgelegd.

Er is weer een nieuwe psalm ‘God van mensen dichtbij’ geschreven door Enis Odaci van de stichting Humanislam die het thema ook mooi verbindt met ‘generaties voor vrede’. Ook de gebeden, liederen, beeldmeditatie en ideeën voor een kinderviering zijn afgestemd op de thematiek van de Vredesweek.

PAX Vieren wil behulpzaam zijn om met elkaar in gesprek te raken voor vieringen in de Vredesweek. En wil enkele praktische suggesties geven hoe je met mensen uit diverse culturen aan de slag kunt gaan. Moge PAX Vieren jou inspireren.

Download PAX Vieren, lees het magazine online, of bestel het magazine in de webshop.

Afbeeldingen en losse onderdelen zoals liederen en gebeden uit PAX Vieren kun je hier downloaden.

Gedicht Zoveel te zingen
Kyrië gebed
Lied Hoe zou dat zijn
Gebeden voor de Vredesweek
Gebed Thomas Merton Heer mijn God

Erratum
PAX Vieren wordt met de grootst mogelijke zorg gemaakt. Toch zijn er dit jaar in het hoofdartikel van Klaas Touwen op pag 13 onderaan de laatste twee regels weggevallen. In de digitale versie vind je de volledige tekst.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief