In de lente-editie van PAX Magazine geeft een aantal opiniemakers uit Syrië, Irak en Nederland hun reactie op ‘Charlie Hebdo’. Over vrijheid van meningsuiting, satire en de vermeende relatie tussen islam en terreur.
De aanslagen in Parijs aan het begin van het jaar op het satirische tijdschrift Charlie Hebdo en de Joodse supermarkt staan nog vers op het netvlies gebrand. In Nederland ontspon zich na een aantal dagen een discussie over het wel of niet publiekelijk afstand moeten doen door moslims van de aanslagen. De toespraak van burgemeester Aboutaleb van Rotterdam kreeg veel aandacht. We vroegen een aantal opiniemakers uit Syrië, Irak en Nederland om hun reacties op ‘Charlie Hebdo’.
Lees ‘Wij lijden elke dag onder aanslagen’.
Abonneer je gratis of lees PAX Magazine online.
Meer in PAX Magazine:
Saïd en Piet verklaren de vrede
Het initiatief van de Ambassade van Vrede in Nijmegen om samen met leiders van allerlei religieuze stromingen één vredesverklaring te ondertekenen, werd beloond met de burgemeester Dales prijs.
Zit er een grens aan vrijheid van meningsuiting?
EO-presentator Elsbeth Gruteke en Metro-columnist Ebru Umar spreken zich uit over de kwestie of er een grens moet zitten aan de vrijheid van meningsuiting.
De wereld staat in brand
2014 in vogelvlucht: van de bloedkolen in Colombia tot dialoog in Oekraïne, van een vredesakkoord in Zuid-Soedan tot het burgerinitiatief tegen kernwapens in Nederland.
‘Haat is niet goed voor me’
Het relaas van de Syrische vredesactiviste Marcell Shehwaro die zich inzet voor goed onderwijs in Aleppo. Wat doet de oorlog met haar persoonlijk?
De column van Jan Gruiters: Wie wint er?
De rubriek Op reis met PAX medewerker Joost van Puijenbroek, programmaleider Centraal Afrika, net terug uit Congo.