PAX Magazine: Libanon snakt naar een cultuur van vrede

8 december 2015

In de wintereditie van PAX Magazine vertelt theatermaker Kassem Istanbouli over spanningen in de Libanese samenleving en hoe je verschillen tussen bevolkingsgroepen via kunst kunt overstijgen.

Zijn land is de afgelopen tientallen jaren vaak strijdtoneel geweest van rivaliserende groepen milities. Hoewel vluchtelingen uit Syrië er veiligheid zoeken, blijven spanningen in de Libanese samenleving toch vaak aan de oppervlakte komen. Een cultuur van vrede is er nog niet. Daar probeert PAX samen met Kassem Istanbouli verandering in te brengen.

Lees verder Een cultuur van vrede (pdf)

Abonneer je gratis of lees PAX Magazine online.

En verder in PAX Magazine:

Handel naar de wet
Is de humus die je op een broodje smeert nu afkomstig uit Israël of uit bezet Palestijns gebied? Een etiket er op en je weet het.

‘Ik begrijp niet waarom dit gebeurt.’
Het fotorapport ‚ÄėCollateral: the human cost of explosive violence in Ukraine‚Äô laat zien hoe explosieve wapens levens in Oekraïne verwoesten.

Op reis met… Vincent Bijlo
‚ÄúSyriërs, Nederlanders, Aziaten‚Ķ we hebben allemaal dezelfde darmen en hersenen.‚ÄĚ Een uitspraak van de Ambassadeur van Vrede Vincent Bijlo.

Vredesweek: vrede verbindt
Het motto van de Vredesweek was actueel en riep op tot actie. PAX was erbij: bij de wandeling voor vrede, bij de collegetour, bij Manifeest en bij een van de vele kerkdiensten.

De column van Jan Gruiters: Vrede verbindt

Schrijf je in voor de nieuwsbrief