PAX Magazine: Geweldloos communiceren in Oekraïne

9 december 2014

In de wintereditie van het PAX Magazine een reisverslag van de zoektocht van PAX naar mensen in Oekraïne die geloven in geweldloos communiceren en dialoog willen tussen oost en west.

Oekraïne is sinds november 2013 het toneel van een gewaagde onderneming. In de hoofdstad Kiev gingen jong en oud het onafhankelijkheidsplein, de Maidan op, om te demonstreren tegen slecht bestuur en vóór meer vrijheid. Priesters en voorgangers van verschillende kerken stonden er zij aan zij met de demonstranten. Edwin Ruigrok van PAX ging met zijn collega Cinta Depondt op pad. Doel van de reis was om mensen te vinden die de dialoog tussen de vijandige groepen betekenis kunnen geven.

Lees het hele verslag in de wintereditie van PAX magazine.

Abonneer je gratis op PAX Magazine of lees het online.

Meer in PAX Magazine:

Een bakkie met een Irakkie
Ali en Zuhair laten zien dat in Irak niet alles en iedereen in het teken van geweld staat.

Mensen van goede wil
Een gesprek met historicus James Kennedy naar aanleiding van het boek van Maarten van den Bos over de geschiedenis van de katholieke vredesbeweging.

IS strijders zijn monsters
“Ik proef ongemak bij sommige moslims die denken dat ze zich voor de daden van ISIS zouden moeten verantwoorden. Maar excuses hoeven we helemaal niet te maken.”

College Tour beloond met Luciferprijs
Vierhonderd leerlingen van verschillende middelbare scholen uit Vlaardingen deden graag mee aan de Vredesweek in Vlaardingen. De Ambassade van Vrede Vlaardingen wist hen met een heuse College Tour aan het denken te zetten over (kern)ontwapening.

Nalaten voor Vrede
PAX brengt een nieuwe brochure uit met informatie over het testament en de belasting om er voor te zorgen dat vredeswerk ook in de toekomst mogelijk is.

De column van Jan Gruiters: Een nieuw begin

De rubriek Op reis met PAX medewerker en programmaleider Latijns-Amerika Joris van de Sandt

Steun ons vredeswerk en onze activiteiten

Word donateur van vredesorganisatie PAX of steun ons met een eenmalige bijdrage. Iedere gift is hard nodig en waarderen wij enorm. Bedankt!