PAX brengt publieksjaarverslag 2013 uit

28 juli 2014

PAX brengt dit jaar voor het eerst een beknopt digitaal publieksjaarverslag uit, naast een uitgebreide Engelstalige online versie. Zo kunnen zowel onze internationale relaties, als het Nederlandse publiek kennismaken met ons vredeswerk.

Het Nederlandstalige PAX Publieksjaarverslag 2013 biedt een overzicht van onze uitdagingen en successen in 2013. Ook staan onze voornemens en de verschillende manieren om in actie te komen voor vrede erin vermeld. Deze nieuwe, beeldende vorm maakt het voor iedereen mogelijk om op een snelle manier met de belangrijkste feiten en voorbeelden van ons werk kennis te maken.

Het Engelstalige PAX Annual Report 2013 biedt uitgebreide informatie over ons vredeswerk in het afgelopen jaar. Hieruit blijkt dat de wereld te maken heeft gekregen met een aantal negatieve ontwikkelingen, zoals meer gewapend geweld, meer onderdrukking en meer conflicten over natuurlijke hulpbronnen en land. Vrede vereist durf en een soms taai doorzettingsvermogen om dwars tegen het cynisme in te gaan.

Kracht van burgers
Onze partners in conflictgebieden in Afrika, het Midden-Oosten en Colombia, tonen dagelijks persoonlijke moed door te blijven werken aan vrede in hun land. Soms zelfs ten koste van hun leven. Op 26 april 2013 werd onze partner Jalal Dhiab, die opkwam voor de zwarte minderheid in Irak, mensenrechten en de vrijheid van meningsuiting, vermoord. Daar staat tegenover dat in Kirkuk, een stad met veel geweld tegen vrouwen, 120 vrouwen zijn getraind om bij de politie te gaan. Dat maakt een verschil. Partner al-Amal organiseerde dit met financiële steun van PAX.

PAX steunt vreedzame activisten in oorlogs- en conflictgebieden. We blijven geloven in de kracht van burgers die verandering, vrede en veiligheid mogelijk maakt.

Lees voor meer informatie over de inkomsten en uitgaven PAX Annual Account 2013 of neem een kijkje op de website van het CBF, het keurmerk voor goede doelen.


 

Lees ook PAX reports on 2013

Steun ons vredeswerk en onze activiteiten

Word donateur van vredesorganisatie PAX of steun ons met een eenmalige bijdrage. Iedere gift is hard nodig en waarderen wij enorm. Bedankt!