Nieuw: PAX Magazine

24 maart 2014

In het nieuwe PAX Magazine berichten wij over ons vredeswerk, over ontwikkelingen op het gebied van oorlog en vrede, over de mensen van PAX en over vredesactiviteiten in het hele land.

In de lente-editie van het PAX Magazine onder meer:

‘Mondiaal burgerschap vereist actie’
Koning en kabinet promoten de participatiemaatschappij, PAX zet zich in voor mondiaal burgerschap. Maar wat wordt er nu precies van de burger gevraagd, en hoe krijgen we die burger actief én mondiaal? Een gesprek met Evelien Tonkens, bijzonder hoogleraar actief burgerschap aan de Universiteit van Amsterdam.

Fall-out boven Rotterdam
Wat als de bom valt? Hield deze vraag ons in de jaren ’80 nog bezig, tegenwoordig lijken we er niet meer zo van wakker te liggen. Toch moeten we wel degelijk rekening houden met het scenario dat er in Nederland een kernbom ontploft. Onderzoekers van PAX brachten de gevolgen van een kernbomexplosie in Rotterdam in kaart. ‘Het is de echte hel!’

Zij durven!
De 55 Ambassades van Vrede hebben de moed om te geloven in vrede, zij voeren actie voor Syrië. Pax staat voor vrede, maar vrede ontstaat niet vanzelf. Het kost tijd, energie en moed om je er voor uit te spreken. De 55 Ambassades van Vrede hebben de moed om te geloven in vrede. Zij zetten zich binnen en buiten de Vredesweek voor vrede wereldwijd en voor vrede in hun eigen dorp of stad.

PAX KICK-OFF!
De vredesbeweging is 65 en dat wordt gevierd. Onder meer met een nieuwe naam en een nieuw motto, PAX – VREDE, WIE DURFT? Op de feestelijke aftrap in Amsterdam waren er speeches van Abdelkader Benali en Liesbeth Zegveld, een vredeslied van Tim Akkerman, een tentoonstelling, veel nieuwe en oude bekenden, en voor iedereen een peace bomb.

De eerste editie van het nieuwe PAX Magazine kun je ook online bekijken.

Je kunt je gratis abonneren op het PAX Magazine.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief