Internationale Vrouwendag #BeBoldForChange

8 maart 2017

Acht maart, een goed moment om stil te staan bij het succes van het harde werk dat leidt tot gelijkwaardigheid tussen man en vrouw.

Zeventien jaar geleden werd de cruciale resolutie 1325 aangenomen door de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Daarin was niet alleen aandacht voor de gevolgen van geweld en conflict voor vrouwen, maar ook voor de essentiële bijdragen die vrouwen leveren aan het oplossen van conflicten en aan duurzame vrede. Onze gedachten gaan uit naar vrouwen en mannen die de moed hebben zich in te zetten voor verbetering van het lot van vrouwen in conflictgebieden, speciaal in Irak en Zuid-Soedan.

Lees hier de volledige verklaring van PAX met betrekking tot Internationale Vrouwendag.

PS: Kom op 11 maart naar de Women’s March in Amsterdam  
PAX doet in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen mee met de Women’s March op zaterdag 11 maart om 13.00 uur op de Dam in Amsterdam. Samen spreken we ons uit voor gelijke rechten en een eerlijk en solidair Nederland. Meld je aan via Facebook.

Steun ons vredeswerk en onze activiteiten

Word donateur van vredesorganisatie PAX of steun ons met een eenmalige bijdrage. Iedere gift is hard nodig en waarderen wij enorm. Bedankt!