Erken Palestina

13 januari 2017

Een aantal vooraanstaande Israëlische denkers en oud-diplomaten doen een dringende oproep aan hun regering om Palestina te erkennen en een twee-statenoplossing te blijven voorstaan.

Zondag 15 januari komen de ministers van Buitenlandse Zaken van 70 landen samen in Parijs om te praten over het vredesproces tussen Israël en Palestina. Premier Netanyahu van Israël is daar niet bij. Ilan Baruch, oud-ambassadeur van Israël heeft samen met ruim 1200 andere vooraanstaande Israëlische burgers zijn regering opgeroepen om de bezetting van Palestina te beëindigen, Palestina als volwaardig lid van de Verenigde Naties te erkennen en de recente VN-resolutie over de nederzettingen uit te voeren.  

Binnen een paar dagen hadden 1200 mensen de oproep ondertekend. Onder de ondertekenaars zijn Nobelprijs winnaar Daniel Kahneman, 20 Israel Prize laureaten, vier voormalige ambassadeurs, openbaar aanklager Michael Ben-Yair, voormalig minister Yair Zaban, en vijf oud-leden van het Israëlische parlemant. Daarnaast tekenden diverse legerofficieren, kunstenaren en andere bezorgde burgers. 

Lees hier ook de blogbijdrage van Baruch.

Steun ons vredeswerk en onze activiteiten

Word donateur van vredesorganisatie PAX of steun ons met een eenmalige bijdrage. Iedere gift is hard nodig en waarderen wij enorm. Bedankt!