Een generatie met mogelijkheden: George

4 mei 2018

George, 28, groeide op in Jeruzalem. Zijn vader komt uit Beit Jala, wat tussen Jeruzalem en Bethlehem ligt, en zijn moeder komt uit Jeruzalem. Nadat George de universiteit afmaakte in de Verenigde Staten, waar hij bedrijfskunde studeerde, kwam hij terug naar Palestina. Hij was  begin twintig was en deed volop mee aan verzet tegen onvrijheid. Samen met een Deense collega richtte hij de organisatie ‘Right to Movement’ op. Met de Marathon van Palestina organiseert hij loopevenementen met Palestijnse en internationale loopgroepen. Door hardloopevenementen te organiseren, proberen George en zijn organisatie de beperkingen op de vrije beweging van Palestijnen te laten zien, op een positieve manier.

In dit verzet wordt hij tegengewerkt door zowel Israël als de Palestijnse autoriteit. De laatste noemt hij een “onderaannemer van de bezetting”. Zij proberen beiden de evenementen die George organiseert tegen te houden. George legt uit dat het voor jonge mensen gevaarlijk is om hun stem te laten horen: “Als ik een mening heb die tegenspreekt wat zij [Israël en de Palestijnse autoriteit, red.] doen, ben ik, ongeacht hoe ik die presenteer, een vijand.”

Dit gebrek aan mogelijkheden voor jonge mensen om vertegenwoordigd te worden en hun stem te laten horen, is het grootste probleem volgens George. Uiteindelijk, legt hij uit, “willen jonge mensen gewoon een mening mogen hebben, gehoord worden, betrokken worden in besluitvorming, en betrokken worden in het vormgeven van de toekomst van dit land.”

Lees meer over Een generatie met mogelijkheden.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief