Vredesduif uitreiking Meester Ad Elbertse op de Dominicusschool

1 oktober 2021

Meester Ad van de Dominicusschool in Utrecht is naast docent al 40 jaar de animator voor de goede doelen activiteiten. Deze organiseert de MOV werkgroep van de Dominicuskerk in Oog in Al in samenwerking met de Dominicus school. Wat ooit begonnen is als samenwerking tussen de paters Dominicanen in samenwerking met de Dominicusschool, leeft na vertrek van de paters tot op de dag vandaag voort. 

Ad weet de leerlingen op zijn basisschool na te laten denken over kinderen en gezinnen elders in de wereld, die door allerlei omstandigheden (oorlog, natuurrampen of politieke onderdrukking) aan de onderkant van de samenleving leven. Tegelijkertijd weet hij zijn leerlingen, samen met de MOV groep van de Dominicus kerk, te enthousiasmeren dat elke bijdrage voor deze kinderen en gezinnen er toe doet. Dat kan Ad als geen ander op een creatieve manier. 

Elke twee jaar heeft de Dominicusschool samen met de MOV groep een eigen project voor kinderen elders in de wereld die deze steun kunnen gebruiken, met activiteiten zoals een sponsorloop, statiegeldflessen inzameling en de grote Paradi di Domi waarin theater en muziek centraal staan. Met zeer veel enthousiasme neemt meester Ad al jaren de leiding in de uitvoering met alle kinderen en docenten van de school. Naast de financiële opbrengst van dergelijke activiteiten organiseert hij samen met de MOV groep een brieven of muurkrant uitwisseling tussen kinderen elders en de leerlingen. Enkele van deze projecten zijn een scholenproject in Ethiopië, opbouw in Siërra-Leone en een project voor Vredesdorp Kuron in Zuid-Soedan om de leefomstandigheden op de kostschool te verbeteren, met een bijzonder bezoek van Bisschop Paride Taban aan de Dominicusschool als start van het project. 

Steun ons vredeswerk en onze activiteiten

Word donateur van vredesorganisatie PAX of steun ons met een eenmalige bijdrage. Iedere gift is hard nodig en waarderen wij enorm. Bedankt!