Foto © Cédric Gerbehaye
Foto © Cédric Gerbehaye

PAX Magazine: Op zoek naar erkenning voor Congolese slachtoffers van Kony's troepen 

Foto © Cédric Gerbehaye
Logo
Logo
Logo
22 maart 2021 |

Een kopman van rebellenbeweging Lord's Resistance Army (LRA) is veroordeeld door het Haagse Strafhof. Wat betekent dat voor zijn slachtoffers in Oeganda en Congo en wat doet PAX daar precies? Lees het in de lente-editie van PAX Magazine.

 

Dominic Ongwen is schuldig bevonden aan oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid. De voormalig commandant van de Oegandese rebellenbeweging Lord's Resistance Army (LRA) terroriseerde Oeganda en omringende landen. PAX staat in buurland Congo slachtoffers van het geweld van LRA bij en stelt dat deze slachtoffers erkenning van hun leed verdienen. Hiervoor is niet alleen de berechting van Ongwen belangrijk, maar ook van zijn baas Joseph Kony.

Download PAX Magazine of lees het hele verhaal online.

Help mee

Met een bijdrage voor het werk van PAX werken we overal ter wereld met moedige mensen en organisaties aan een veilige en vreedzame wereld. Helpt je mee met een gift?

Verder in het magazine:

In actie tegen klimaatverandering
"De klimaatcrisis is een gigantisch probleem, voor ons allemaal. Er moet nú iets gebeuren en dat motiveert mij om me hier zo actief voor in te zetten." Lisanne Boersma en Hennie Sohl over waarom zij in actie komen voor het klimaat.

Excuses voor Srebrenica hard nodig
PAX'er Dion van den Berg over waarom excuses voor de nabestaanden en slachtoffers van de genocide in Srebrenica zo broodnodig zijn.

Gevlucht uit Syrië
Ahmed, vriend en partner van PAX, is gevlucht, van Syrië naar Oostenrijk. Hij had gehoopt dat het nooit zo ver zou komen. Hij kijkt terug op de revolutie en oorlog in zijn moederland.

Inclusiviteit vereist hard werk
Sarita Bajnath geeft tips over hoe het gesprek aan te gaan over lastige thema's als racisme en inclusiviteit. “Als je wordt gediscrimineerd, gebeurt dat niet één keer. In het systeem zit discriminatie ingebakken."

Je kunt je ook gratis abonneren op PAX Magazine.

Blijf op de hoogte van het werk van PAX. 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen