Oud-directeur Amnesty wordt voorzitter Raad van Toezicht PAX 

Persbericht
Logo
Logo
Logo
25 februari 2021

Eduard Nazarski start per 1 maart als voorzitter van de Raad van Toezicht van PAX. Nazarski was bijna 14 jaar directeur van Amnesty Nederland voordat hij begin 2020 met pensioen ging. Zijn jarenlange ervaring wendt hij nu aan voor PAX: “De kracht van PAX zit ‘m in de enorme betrokkenheid en deskundigheid van de medewerkers, in de partnerschappen met lokale organisaties, en in de steun in de Nederlandse samenleving.”

Nazarski (1953) kent PAX en zijn voorgangers al jaren. “Decennia zelfs. PAX en Amnesty vormen sinds 2009 een alliantie. Ik heb altijd gevonden dat de organisaties elkaars werk versterken.” En dat werk blijft nodig, misschien wel meer dan tevoren. Wereldwijd ziet Nazarski eerder gewonnen vrijheden onder druk staan. “Je ziet dat in een groot aantal landen autoritaire krachten de overhand krijgen, dat gaat gepaard met minachting voor de rechtsstaat en internationaal recht. Tegelijk zijn er gelukkig ook veel mensen, initiatieven en organisaties die opkomen voor menselijke waardigheid. Kijk naar Wit-Rusland, en Myanmar.” Daarmee staat het belang van organisaties als PAX fier overeind. “Het is simpelweg een belangrijke organisatie waar ik graag een bijdrage aan lever. Na mijn pensioen bij Amnesty zijn natuurlijk niet plots mijn idealen verdwenen.”

Anna Timmerman, algemeen directeur van PAX, is enthousiast over de komst van Eduard Nazarski. “Hij kent PAX goed en bij Amnesty heeft hij bewezen steeds de juiste vragen te stellen. Dat is een belangrijke eigenschap voor een voorzitter van de Raad van Toezicht. We zijn blij met zijn toetreden. Zeker ook omdat hij uit zijn vorige werk weet wat er nodig is voor een goede band én samenwerking met achterban en vrijwilligers.” Nazarski volgt Peter van der Veer op die aan het einde van zijn termijn is gekomen, PAX dankt hem hartelijk voor zijn inzet.

Blijf op de hoogte van het werk van PAX. 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Meer info