beeld: Andrew Walkinshaw
beeld: Andrew Walkinshaw

Martje van Nes nieuwe Directeur Organisatie PAX 

beeld: Andrew Walkinshaw
Persbericht

31 augustus 2022 |

Martje van Nes (47) begint 1 september 2022 als Directeur Organisatie bij vredesorganisatie PAX. De afgelopen 6 jaar was Martje werkzaam bij Artsen zonder Grenzen als Director Communications and Fundraising en als adjunct-directeur Nederland. 

De focus van Martjes werk ligt op het bijeen brengen en houden van de interne organisatie en ontwikkelingen in de buitenwereld om zo ook in de toekomst een effectief en daadkrachtige organisatie te kunnen zijn. Dit heeft Martje sinds 2016 gedaan op (senior) managementniveau bij Artsen zonder Grenzen. AzG is een organisatie die net als PAX een complex internationaal werkveld heeft. 

Martje van Nes: “De rode draad in mijn loopbaan is het soort organisaties waar ik gewerkt heb. Waardengedreven met een duidelijke missie en een hoge mate van authenticiteit. Mijn overstap naar PAX vervult niet alleen een langgekoesterde wens, maar voelt ook als een logische volgende stap.”

Martje heeft al een lange geschiedenis met PAX. In 2004 en 2006 reisde ze met het toenmalige PAX Christi naar Israël en de bezette Palestijnse gebieden. “We waren deel van het leven van onze gastgezinnen, hun gemeenschappen en de lokale partners van PAX. Ik heb van dichtbij gezien wat de enorme kracht is van moedige burgers die geraakt door het conflict allemaal hetzelfde willen: verschillen overbruggen en geaccepteerd worden. PAX ondersteunt burgers en organisaties overal ter wereld en in Nederland om deze doelen te behalen. Met de huidige conflicten in de wereld is PAX relevanter dan ooit. Ik voel een enorme urgentie om burgers geraakt door conflict te helpen, samen met onze partnerorganisaties, mede-NGO’s, donateurs en overheden. Ik kijk ernaar uit om me bij PAX in te gaan zetten voor vredesopbouw, het versterken van democratische waarden en ondersteunen van mensen in conflictgebieden.”

Martje van Nes vormt vanaf 1 september samen met Miriam Struyk en Margreet van Doodewaard de directie van PAX. 

Blijf op de hoogte van het werk van PAX. 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen