Lunchlezing met mensenrechtenadvocaat Dani Shenhar

Beeld: Lize Kraan

21 september 2022

PAX organiseert in samenwerking met SIVMO een lunchlezing met mensenrechtenadvocaat Dani Shenhar, directeur van de juridische afdeling bij HaMoked: Center for the Defence of the Individual.

HaMoked is een Israëlische mensenrechtenorganisatie en rechtshulpcentrum. Zij bieden gratis juridische ondersteuning aan Palestijnen uit de West Bank, Oost-Jeruzalem en Gaza. Ook leidt HaMoked strategische zaken gericht op het respecteren van mensenrechten in Israëlisch overheids- en militair beleid.   

Dani Shenhar is veertien jaar betrokken bij het werk van HaMoked. Als advocaat heeft hij vele zaken aangespannen aangaande de Jeruzalemse verblijfs- en gedetineerdenrechten. Ook is Shenhar werkzaam geweest als onderzoeker van Euro-mediterrane betrekkingen bij het Barcelona Centre for International Affairs, waar hij zich richtte op immigratiekwesties en de relatie tussen mensenrechten in partnerlanden en hun associatieverdragen met de EU. 

Praktisch

 

Steun ons vredeswerk en onze activiteiten

Word donateur van vredesorganisatie PAX of steun ons met een eenmalige bijdrage. Iedere gift is hard nodig en waarderen wij enorm. Bedankt!