Beeld: Steven Snoep
Beeld: Steven Snoep

Kom naar de Feminist March op 5 maart 

Beeld: Steven Snoep
26 januari 2023 |

Tijdens de Feminist March organiseert PAX een Vredesblok. Op 5 maart komen we samen voor het versterken van de banden binnen de feministische gemeenschap en voor het opbouwen van een mooiere en eerlijkere toekomst van iedereen. De traditionele Women’s March heeft een andere naam gekregen, en is voortaan nog inclusiever, want niet alleen vrouwen zijn de dupe van het patriarchaat. 

Ja, ik doe mee aan het Vredesblok

Agressieve mannelijkheid die ontspruit uit een patriarchaal systeem vormt overal ter wereld een bedreiging voor democratie en vrede. De wereldwijde verdeling van macht op basis van gender bevoordeelt mannelijkheid en haalt het slechtste in veel wereldleiders naar boven. Het zorgt er mede voor dat de handelsmethoden van agressie en geweld boven gesprek en diplomatie komen te staan.   

Honger naar macht

Er zijn talloze sprekende voorbeelden van: kijk alleen al naar Poetin, en zijn agressieve, uitgebreide invasie van Oekraïne vorig jaar. Zijn honger naar macht en zijn perverse bewijsdrang hebben al tienduizenden burgers het leven gekost en miljoenen mensen ontheemd.  

Vrouwen vormen het fundament 

Tegelijkertijd ziet PAX van dichtbij dat de strijd voor vrede en democratie niet kan bestaan zonder de tomeloze, wereldwijde inzet van vrouwen. Vrouwen vormen het fundament van lokale gemeenschappen en sociale dynamieken; de basis van vredeswerk en vredesactivisme.  

Kortom, vrouwenemancipatie en inclusiviteit zijn doorslaggevend in de strijd om duurzame vrede te bereiken. Daarom doet PAX mee met de Feminist March op 5 maart, en delen we de verhalen van vrouwelijke vredesactivisten. Met het Vredesblok benadrukken we dat vrede, vrijheid en democratie alleen kunnen bestaan in een feministische wereld zonder patriarchaat.  

Veelgestelde vragen

We beantwoorden de belangrijkste veelgestelde vragen in dit bericht.

Praktisch

PAX verzamelt om 12:25 bij het metrostation voor centrale ingang van Amsterdam Centraal. Vandaar lopen we om 12:40 naar de Dam.

De Feminist March begint om 13:00 op de Dam.

Ja, ik doe mee aan het Vredesblok 

  

Wil je ook meehelpen als mobilizer voor het Vredesblok? Kijk hier

Blijf op de hoogte van het werk van PAX. 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen