Dawoud
Dawoud

Israëlische veiligheidstroepen arresteren Palestijnse cultureel leider in Oost-Jeruzalem 

Dawoud
Persbericht
Logo
Logo
Logo
23 juli 2020

Israëlische veiligheidstroepen hebben drie Palestijnse culturele leiders in Oost-Jeruzalem gearresteerd. Rania Elias, directeur van het culturele centrum Yabous en Suhail Khoury, directeur van het Edward Said National Conservatory for Music, werden dezelfde dag nog vrijgelaten, maar Dawoud al-Ghoul, hoofd van het Jerusalem Arts Network, blijft in hechtenis.

PAX kent Dawoud als een cultureel leider binnen de Palestijnse gemeenschap in Jeruzalem. Volgens een woordvoerder van de Israëlische politie zijn de arrestaties verricht in verband met belastingontduiking en fraude. PAX benadrukt dat dit typische beschuldigingen zijn om het maatschappelijk middenveld het zwijgen op te leggen.

De arrestaties kunnen niet als incidenten worden beschouwd maar maken deel uit van aanvallen van Israël op het Palestijnse maatschappelijk middenveld en culturele instellingen in Oost-Jeruzalem.

PAX roept op tot de onmiddellijke vrijlating van Dawoud al-Ghoul en roept de internationale gemeenschap op om de kwestie van de arrestaties en de bredere context van de onderdrukking van de Palestijnse burgerruimte in Jeruzalem aan de orde te stellen bij de Israëlische autoriteiten. 

Blijf op de hoogte van het werk van PAX. 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Meer info