Het leven op de West Bank in beeld 

Logo
Logo
Logo
17 maart 2021

Het dagelijks leven van veel Palestijnen is samen te vatten als één grote, chronische, humanitaire crisis. PAX werkt daarom samen met partners op de Westelijke Jordaanoever aan het project Palestinian Resilience dat ondersteuning biedt aan vrouwen en meisjes, mannen en jongens die voor zichzelf opkomen. 

Het beeldverhaal over het project laat zien hoe de gemeenschappen leven, hoe het project ze ondersteunt en hoe ze de kracht vinden om door te gaan.

Een belangrijk onderdeel van het project is het opzetten van beschermingsgroepen. Deze worden door de bewoners opgericht en zijn een weerspiegeling van de gemeenschap. Iedereen kan meedoen, jong, oud, man, vrouw.

Deze beschermingsgroepen nemen niet alleen het voortouw tijdens het project, maar blijven ook na afloop van het project in stand als vorm van bestuur. Het project heeft daardoor naast de specifieke prioriteiten die de bewoners aanpakken nog een blijvend positief effect.

De inwoners bepalen waar de grootste problemen liggen in hun dorp en zetten zich in om de situatie te verbeteren. Dit kan zijn het verharden van een weg, het bouwen van een kliniek of een overkapping over het speelterrein van de kinderen uit het dorp. Het resilience-project ondersteunt dit waar mogelijk met begeleiding en kleine financiële bijdragen.

Bekijk het beeldverhaal Palestine Resilience.

Lees meer over het werk van PAX in Israël en Palestina.

Blijf op de hoogte van het werk van PAX. 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Meer info