beeld: Noa Wassink
beeld: Noa Wassink

Generatie Vrede staat op tijdens de Vredesweek 2022! 

beeld: Noa Wassink
27 juni 2022 |

Van 17 tot en met 25 september vindt in het hele land de Vredesweek plaats. Deze editie staat volledig in het teken van Generatie Vrede: de generatie die burgers verenigt die in actie willen komen voor vrede - over grenzen en dwars door verschillen in huidskleur, gender en klasse heen. De vredesbeweging anno 2022 verbindt jong en oud in een gezamenlijke missie voor een vreedzame wereld. Van de generatie die zich nog herinnert hoe mensen massaal de straat op gingen tegen kernwapens, tot een nieuwe generatie jongeren die zich steeds meer zorgen maken over hún toekomst.

Door de oorlog in Oekraïne beseffen we des te meer dat vrede geen vanzelfsprekendheid is, maar een gezamenlijk project waar élke dag aan moet worden gebouwd. Tijdens de Vredesweek van 2022 brengt PAX Generatie Vrede samen om het gevoel van onmacht in deze onzekere tijden om te zetten in hoop. We leren over conflict en vrede in heden en verleden, gaan de dialoog aan met verschillende generaties en zoeken antwoorden op de grote uitdagingen van onze tijd. Het is nu belangrijker dan ooit dat de Generatie Vrede van zich laat horen!

In heel het land zetten lokale groepen, kerken en Ambassades van Vrede initiatieven op touw om aandacht te vragen voor vrede. In Utrecht organiseert PAX een centraal programma met evenementen over vrede in Europa, vredesactivisme en de rol van gender in conflict. Tijdens de feestelijke Nacht van de Vrede op zaterdag 24 september vieren we op verschillende plekken in Utrecht met kunst, cultuur en ontmoetingen de vrede. Op zondag 25 september sluiten we de Vredesweek af met de Walk of Peace in Den Haag. 

We moedigen iedereen aan om tijdens de Vredesweek in actie te komen en mee te doen. Op vredesweek.nl vind je inspirerende ideeën en praktische tips om je op weg te helpen. Hier komt ook promotiemateriaal en de liturgiekrant beschikbaar in de webshop. Voor vragen kan je bij ons terecht via vredesweek(javascript needed for readable email)paxvoorvrede.nl.

 

Blijf op de hoogte van het werk van PAX. 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen