beeld: Lize Kraan
beeld: Lize Kraan

Generatie Vrede staat op: bouw mee aan de vredesbeweging 

beeld: Lize Kraan
14 oktober 2022 |

Vrijheid van oorlog en geweld is niet vanzelfsprekend en vraagt onze blijvende aandacht. Nu de maatschappelijke aandacht voor vrede en veiligheid door de Russische invasie in Oekraïne weer op scherp gesteld is, vragen veel mensen zich af hoe zij kunnen bijdragen aan een vreedzame wereld. PAX gelooft dat een sterke vredesbeweging nu weer belangrijker is dan ooit. Daarom organiseren we 23 november een inspiratiemiddag voor de vredesbeweging en iedereen die zich daarbij wil aansluiten. 

Tijdens Generatie Vrede staat op! gaan we als vredesbeweging met elkaar in gesprek over de toekomst van vredesactivisme. Wat betekent vrede anno 2022? Hoe bouwen we in deze tijden aan een sterke vredesbeweging, en wat kunnen we leren van de vredesbeweging uit het verleden? Wat is de rol van de Nederlandse vredesbeweging in een wereld vol geopolitieke spanningen en overzees conflict? Hoe hangt de strijd voor vrede samen met de strijd voor gelijkheid en (klimaat)rechtvaardigheid, en hoe kunnen we elkaar versterken?

Tijdens het programma zullen Sahar Shirzad en Jan Jaap van Oosterzee (PAX)  hun ervaringen en expertise met internationaal, intergenerationeel en intersectioneel vredesactivisme delen. Hoe ziet vrede er over generaties, grenzen en thema’s eruit? Daarnaast gaan we volop met elkaar in gesprek over vrede, vredesactivisme en de relatie daarvan met de strijd van andere bewegingen. Ook denken we na hoe we als vredesbeweging en bondgenoten samen vervolgstappen kunnen zetten.

In het kort

Wat? bijeenkomst voor de vredesbeweging
Wie? iedereen uit de vredesbeweging of die zich daarbij wil aansluiten, bondgenoten uit andere bewegingen
Waar? PAX, Sint Jacobsstraat 12, Utrecht
Welke dag? woensdag 23 november, 18:30 

Aanmelden

Vul dit formulier in om je aan te melden!

Contact

Heb je nog opmerkingen of vragen? Neem dan met Florine Keus via f.keus(javascript needed for readable email)paxforpeace.nl

Blijf op de hoogte van het werk van PAX. 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen