Bescherm burgers tegen het gebruik van explosieve wapens in dorpen en steden 

06 april 2022 |

Deze week komen staten, internationale organisaties en civil society organisaties bijeen in Geneve voor onderhandelingen over een internationale politieke verklaring om burgers beter te beschermen tegen het gebruik van explosieve wapens. Wereldwijd zijn 9 van de 10 slachtoffers wanneer deze wapens worden ingezet in dorpen en steden.

Op de langere termijn heeft het gebruik van zware explosieve wapens in bevolkte gebieden  bovendien enorme impact op de levens van mensen.  Het gebruik van explosieve wapens vergroot aanzienlijk de kans dat huizen, scholen, ziekenhuizen, wegen, watervoorzieningen, elektriciteitsvoorzieningen en communicatienetwerken worden geraakt. Vorige week nog bracht PAX de publicatie  Impact on healthcare from bombing and shelling in Ukraine uit over de schade aan ziekenhuizen en apotheken in Oekraïne. 

PAX is tijdens de onderhandelingen aanwezig in Geneve, en roept staten op tot een zo sterk mogelijke politieke verklaring te komen die daadwerkelijk burgers beter zal beschermen. 

Lees hier het persbericht van het International Network on Explosive Weapons waar PAX mede oprichter en bestuurslid van is over de onderhandelingen: 

Voor media
Voor Nederlandse media woordvoering is Roos Boer namens PAX beschikbaar, neem hiervoor contact op met Marlous van ’t Pad Bosch, persvoorlichter +96181294339 (via whatsapp/signal)

 

Blijf op de hoogte van het werk van PAX. 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen