Bellen met Ter Apel 

25 augustus 2022 |

PAX belt met Ibrahim, activist voor vrijheid in Syrië en nu vluchteling in Nederland. Dinsdag 23 augustus heeft hij zich gemeld in Ter Apel, waar hij met honderden anderen buiten moest slapen. En waar hij moest wachten om toegelaten te worden tot de asielprocedure. Onder omstandigheden die we vooral kennen uit Griekenland en uit oorlogsgebieden. Maar nu gebeurt het in onze eigen achtertuin, recht onder onze ogen. Wij bellen Ibrahim regelmatig om te horen hoe het met hem gaat.

1: Bellen met Ter Apel

“Vannacht sliepen 700 mensen buiten. Met een groep Syriërs zijn we bij elkaar gebleven en hebben we om de beurt geslapen zodat er altijd iemand wakker was om de spullen te bewaken. Het was koud en de nacht duurde lang.” […]

25 augustus 2022

2: Bang voor regen maar blij met hulp

“Er is ook geen tijd of rust. Er gebeurt teveel. Er is teveel te doen en we zijn met teveel mensen. Voor alles is een rij: voor eten, of om je telefoon op te laden, of om je ergens te kunnen wassen. Iedere rij is een potentieel conflict. Net als in een oorlog staan groepen mensen tegenover elkaar. Ze zijn nerveus, onzeker […]”

26 augustus 2022

3: Een mediacircus

“Er is hier aan alles is gebrek, maar niet aan belangstelling. De media lopen hier “de deur” plat, zeg maar. TV-ploegen, journalisten, fotograven. Goed dat er aandacht is, maar het maakt ons wel ongemakkelijk. […]”

26 augustus 2022

4: Bellen vanuit een brandweerkazerne

Ibrahim appte dat hij in een bus zat, ergens bij Emmen. Hij wist op dat moment nog niet waar hij naartoe zou gaan, maar hij was blij dat hij niet nog een nacht in Ter Apel hoefde te blijven.

27 augustus 2022

5: 4 september: demonstratie in Amsterdam 

We bellen met Roos van de organisatie MiGreat, die nog in Ter Apel is. Onder het Motto “wij maken plek” organiseert MiGreat zondag 4 september een demonstratie in Amsterdam.

1 september 2022

 

Blijf op de hoogte van het werk van PAX. 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen