Algemeen directeur Anna Timmerman gaat PAX verlaten 

24 juni 2022 |

PAX-directeur Anna Timmerman gaat per 1 september 2022 de organisatie verlaten. Timmerman is sinds 2020 algemeen directeur van PAX. 

Anna Timmerman: "Het was moeilijk om deze beslissing te nemen omdat ik me zo graag samen met alle collega’s was blijven inzetten voor de missie van PAX. Maar dit werk vraagt 100% inzet en dat kan ik de komende tijd niet geven. Mijn persoonlijke omstandigheden laten dat niet toe. Het raakt me diep dat ik tot deze conclusie heb moeten komen.” 

Mooie en uitdagende tijd 
“Ik kijk terug op mooie, en ook een uitdagende tijd bij PAX. Enkele maanden na mijn aantreden brak de coronapandemie uit. Omdat ons werk gebouwd is op de fysieke ontmoeting met mensen was dat lastig. Gelukkig heb ik toch veel partners wel persoonlijk kunnen zien en spreken wat mij enorm heeft geïnspireerd. Ook de ontmoetingen met partners in Irak en Zuid-Soedan koester ik als hoogtepunten en de ondertekening van het Kernwapenverdrag beschouw ik als een mijlpaal. Ik denk dat ik een organisatie achterlaat die goed op weg is met ons vijfjarenplan en die kan steunen op mooie nieuwe partnerschappen. De oorlog in Oekraïne laat zien dat het werk van PAX in de huidige wereld relevanter is dan ooit.”  

Respect en bewondering 
Eduard Nazarski, voorzitter van de Raad van Toezicht, betreurt het vertrek van Timmerman: “Maar ik heb respect voor haar afweging en begrijp haar besluit. We hebben zeer goed en plezierig samengewerkt in een intensieve periode. Ik heb bewondering van Anna’s doorzettingsvermogen in een roerige tijd en op lastige onderwerpen. Ik hoop dat de Raad van Toezicht, samen met de medewerkers van PAX, snel stappen kan zetten om weer tot een vaste bezetting in de top van de organisatie te komen.” 

Anna Timmerman blijft tot 1 september 2022 aan als algemeen directeur van PAX. 

Blijf op de hoogte van het werk van PAX. 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen