14 mei interreligieuze dag tegen coronapandemie

Beeld: In zijn toespraak vanuit het raam van de bibliotheek in het Apostolisch Paleis op 3 mei 2020 sprak de paus zijn hoop uit op een vaccin tegen het coronavirus en steunde hij op 14 mei een inter

12 mei 2020

De Rooms Katholieke Kerk zoekt in deze moeilijke tijd van het coronavirus de verbondenheid met alle mensen en roept op tot een interreligieuze dag waaraan iedereen, ongeacht religie, mee kan doen.

In zijn toespraak op 3 mei vanuit het raam van de bibliotheek in het Apostolisch Paleis sprak paus Franciscus zijn hoop uit op een vaccin tegen het coronavirus en steunde hij een interreligieuze gebeds- en vastendag om een einde te maken aan de pandemie.

De Pauselijke Raad voor de Interreligieuze Dialoog roept mensen van alle godsdiensten en levensbeschouwingen en alle mensen van goede wil op zich te verenigen in een dag van gebed, vasten en liefdadigheid op donderdag 14 mei 2020.

Hiermee volgt de raad de oproep van het ‘Hoger comité voor menselijke broederschap’, dat vorig jaar is opgericht als antwoord op het document over menselijke broederschap, ondertekend door paus Franciscus en sjeik Ahmed el-Tayeb, grootimam van Al-Azhar.

De secretaris-generaal van de VN, António Guterres, tweette ook zijn steun voor het ‘moment van reflectie, hoop en geloof’.

Steun ons vredeswerk en onze activiteiten

Word donateur van vredesorganisatie PAX of steun ons met een eenmalige bijdrage. Iedere gift is hard nodig en waarderen wij enorm. Bedankt!