Bellen met Idlib: het lijkt erop dat we even rust zullen hebben

18 september 2018

Dinsdag 18 september

Gisteren hebben Erdogan en Poetin, om een humanitaire ramp af te wenden, besloten tot het instellen van een gedemilitariseerde zone rondom Idlib. Ahmed uit Saraqeb is opgelucht, maar hij heeft wel een klein probleempje.

“Goedemorgen Ahmed, hoe is het?”

“Goedemorgen vriend. Het gaat goed, dank je”

“Ik sta nu buiten want de wifi doet het niet zo goed. Ik sta in de brandende zon en het is bloedheet!”

“Sorry dat ik vanochtend niet kon opnemen, maar de zonnecollector op ons dak is kapot. Ik moest dus naar de markt om een monteur te vinden. Het goede nieuws is dat ik iemand gevonden heb, het slechte nieuws is dat hij nog steeds niet gekomen is. Hij zou hier een uur geleden al moeten zijn. Je kent onze cultuur ;-)”

“We zijn trouwens best wel opgelucht hier in Saraqeb. De Russen hebben gezegd dat er hier geen oorlog gaat komen. Niet dat we dat zomaar geloven, maar we denken dat de relatie met Turkije voor Rusland nu even belangrijker is dan een oorlog tegen de mensen in Idlib.”

“Op Facebook hebben we meteen de kaarten bestudeerd. Er komt dus een wapenvrije zone van ongeveer 20 kilometer breed tussen ons en het regime. De zone loopt net langs Saraqeb. Het lijkt erop dat we even rust zullen hebben.”

“Doe je de groeten aan de mensen in Nederland?”

“We bellen!”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief