Bedankt voor het invullen van het onderzoek

PAX is de grootste vredesorganisatie van Nederland. We werken aan de bescherming van burgers tegen oorlogsgeweld, aan het beëindigen van gewapend geweld en het opbouwen van inclusieve vrede. Dit doen we in conflictgebieden wereldwijd, samen met lokale partners en mensen die, net als wij, vinden dat iedereen recht heeft op een menswaardig leven in een vreedzame samenleving.

(On)vrede en nu? – Onze democratie onder druk in Pakhuis de Zwijger

Wat is de stand van ons land? Meer demonstraties dan je kunt bijhouden, bedreigingen, politiegeweld, politieke schandalen; de Nederlandse democratie staat onder druk. Op 22 september organiseren we een avond vol interactieve gesprekken, panels, en debatten over de kern van democratie. Het zal draaien om vragen zoals: Hoe voorkomen we dat de Nederlandse democratie onder druk leidt tot (meer) onvrede in de samenleving? Hoe werk je aan vrede in een land dat alles op orde denkt te hebben? 

Lokale activiteiten

Niet alleen PAX organiseert activiteiten tijdens de vredesweek, maar door de Ambassades van Vrede organisere n activiteiten door het hele land; wandelingen, diensten, vredesmarkten en ga zo maar door. Kijk snel bij het overzicht van alle activiteiten om te kijken wat er bij jou in de buurt te doen is.

Steun ons werk

Al 75 jaar maken we als Nederlandse vredesbeweging een verschil voor mensen in conflictgebieden. We werken aan vrede en veiligheid voor iedereen. Overal ter wereld. Van Oekraïne tot Colombia. Van Soedan tot Syrië. PAX werkt samen met lokale organisaties, vredesactivisten en mensen die zich verzetten tegen geweld en onrecht. En dat blijven we doen zolang het nodig is.

Helaas lijkt het erop dat we daarvoor een lange adem moeten hebben.. Een gift voor ons vredeswerk is daarom welkom! Je kunt hiervoor het donatieformulier hiernaast gebruiken of een donatie doen via ons rekeningnummer NL03 TRIO 0390 5150 00. Hartelijk bedankt!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief