PAX is de grootste vredesorganisatie van Nederland. We werken aan de bescherming van burgers tegen oorlogsgeweld, aan het beëindigen van gewapend geweld en het opbouwen van inclusieve vrede. Dit doen we in conflictgebieden wereldwijd, samen met lokale partners en mensen die, net als wij, vinden dat iedereen recht heeft op een menswaardig leven in een vreedzame samenleving.

Investeer in Vrede

Egypte 2011 Meisje op tank in rood c PAX Hossam el-Hamalawy RF.jpg

Teken de petitie

De oorlog in Oekraïne heeft ontwikkelingen op het gebied van defensie in Europa in een stroomversnelling gebracht. Hoewel deze vlugge reacties op een oorlog op het Europese continent niet onbegrijpelijk zijn, bestaat er een groot risico: het doel wordt uit het oog verloren. Het doel is vrede. Tijdens de Vredesweek heeft PAX daarom een Vredesboodschap: investeer in vrede. Steeds hogere bestedingen aan defensie mogen niet op zichzelf staan, maar moeten samengaan met serieuze investeringen in vrede. 

Teken de petitie

Vredesweek 2022

visual_vredesweek_2022_tilted.png

Generatie Vrede staat op

Van 17 tot en met 25 september vindt in het hele land de Vredesweek plaats. Deze editie staat volledig in het teken van Generatie Vrede: de generatie die burgers verenigt die in actie willen komen voor vrede - over grenzen en dwars door verschillen in huidskleur, gender en klasse heen. De vredesbeweging anno 2022 verbindt jong en oud in een gezamenlijke missie voor een vreedzame wereld. Van de generatie die zich nog herinnert hoe mensen massaal de straat op gingen tegen kernwapens, tot een nieuwe generatie jongeren die zich steeds meer zorgen maken over hún toekomst.

Lees meer over de vredesweek

Kom in actie

Kom in actie

Start je eigen actie

Je eigen vredesmissie starten? Dat is heel eenvoudig! Kom nu zelf in actie en ren, wandel, fiets, of vier je verjaardag voor vrede. Niets is te gek. Alleen, met de familie, vrienden of met je klas; samen werken we aan een vreedzame wereld. 

Doe mee!
desc

Online collecteren

Maak in twee klikken je je eigen online collectebus aan, deel je collectebus eenvoudig via bijvoorbeeld WhatsApp, Facebook of e-mail en vraag je familie, vrienden, collega's om een bijdrage. Bedankt voor je hulp!

Maak ook een bus aan!
photo_donateur.png

Word donateur

Kinderen, volwassenen, vrouwen, mannen, jong en oud, iedereen heeft recht op vrede en veiligheid. Daaraan werken kan alleen met jouw bijdrage. Word donateur van vredesorganisatie PAX of steun ons met een eenmalige bijdrage.

Word donateur!

Blijf op de hoogte van het werk van PAX. 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen